Zakres podstawowych obowiązków:
Planowanie, współpraca z dostawcami, zamawianie i zakup produktów żywnościowych na potrzeby kuchni szkolnej zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami.
Sprawdzanie zgodności dokonanego zakupu z rachunkiem, fakturą i opisywanie w/w dokumentów.
Racjonalne gospodarowanie środkami pieniężnymi.
Przestrzeganie stawki żywieniowej i jej prawidłowe wykorzystanie.
Przestrzeganie terminów przydatności do spożycia artykułów kupowanych i znajdujących się w magazynie.
Właściwe przechowywanie produktów żywnościowych i zabezpieczenie ich przed zniszczeniem i kradzieżą.
Prowadzenie dokumentacji związanej z funkcjonowaniem magazynu zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie procedurami szkolnymi i przepisami.
Wydawanie kucharce artykułów spożywczych z magazynu i prowadzenie w tym zakresie stosownej dokumentacji zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami.
Dbałość o czystość magazynu żywności i stosowanie przepisów higieniczno-sanitarnych w zakresie przechowywania żywności w magazynie.
Prowadzenie dokumentacji dotyczącej realizowanego Programu Dobrej Praktyki Higienicznej i Dobrej Praktyki Produkcyjnej.
Praca w programach Vulcan : Magazyn Optivum i Stołówka Optivum
Data rozpoczęcia pracy: 01.01.2025r.
Proponowana wysokość wynagrodzenia brutto 4300,00 zł
Pełny etat
Umowa na okres próbny 3 miesiace